Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája (MUFTI)

Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája (MUFTI)

1157 Budapest, Zsókavár utca 24-26.

Tel./Fax: 418-2025, 418-3349

e-mail cím: mufti@eszixv.hu

 

Nyitva tartás: hétfő 15.00- 19.00

                      kedd 09.00-17.00

                      szerda 10.00- 19.00

                      csütörtök 09.00- 17:00

                      péntek 09.00- 16:00

A MUFTI 2018. JÚNIUS 18-AUGUSZTUS 24. KÖZÖTT AZ ALÁBBIAK SZERINT VAN NYITVA:

HÉTFŐ-CSÜTÖRTÖK: 10.00-17.00
PÉNTEK: 10.00-16.00
 

Az intézmény a fenti időszakban is elérhető telefonon a nyitvatartási időn túl is. Krízishelyzet esetén hívja a +361/410-0001-es telefonszámot!

A MUFTI 14-30 év közötti hátrányos helyzetű, munkanélküli fiataloknak segít

  • információnyújtással
  • ügyintézéssel
  • álláskeresés feltételeinek megteremtésében (álláskereső klub)
  • ifjúsági munkával
  • klubokkal

 

Álláskereső klub: kedd, csütörtök, péntek 9:00-12:00, szerda: 10-12 óra között
Jogi tanácsadás elérhető a Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központban valamint a Fióka Család- és Gyermekjóléti Központban.

A jogi tanácsadásra időpontot kell kérni a 06/1-4140878 vagy 06/1-4140879-es telefonszámon.

 

Szolgáltatásaink:

 

1. Információs és tanácsadó szolgálat
Az Iroda legfontosabb szolgáltatása az információs szolgálat és a tanácsadás.
16 - 25 éves korú hátrányos helyzetű munkanélküli fiataloknak segítünk a munkavállalással és továbbtanulással kapcsolatos kérdéseik megoldásában.
 Az információs és tanácsadó szolgálat nem csak tájékoztatást ad, hanem személyesebb kapcsolatot is igyekszik teremteni a fiatalokkal.

1.1. Álláskeresés segítése, állásközvetítés 
 Napilapokat, hirdetési újságokat is vásárolunk, hogy a hozzánk fordulók átböngészhessék azokat. Számos intézménytől és cégtől keresnek meg közvetlenül is, hogy munkát kínáljanak. 
1.2 Ifjúsági álláskereső klub
Minden kedden, szerdán és csütörtökön 9:00 - 12:00  óra között, ügyfeleink célirányosan, az álláskeresés érdekében igénybe vehetik az iroda technikai berendezéseit, az iroda dolgozóinak felügyelete mellett. Az álláskereséssel kapcsolatban felmerülő kérdéseikben folyamatosan segítséget kapnak.

2. Jogsegélyszolgálat, jogi tanácsadás
A munkanélküliséggel összefüggésben számos jogi probléma merül fel. Az alapinformációk megadására minden munkatársunk készen áll. A bonyolultabb esetek kezelését jogász kollégánkra bízzuk, aki hetente egyszer tart ügyfélfogadást.

3. Pszichológiai és pályaorientációs tanácsadás
A munkanélküliség legtöbbször egy komplex szociális probléma egyik eleme csupán. A nehéz élethelyzet, a személyiség sérülése, esetenként összeomlása lehet következménye a munkanélküliségnek, de lehet kiváltó oka is. Mindenesetre sokszor együtt jelentkező problémákról van szó, ezért az egyéni élethelyzetek megértése, az egyes ember személyes nehézségeinek segítése, kezelése nagyon fontos feladatunk. Szolgáltatásunkat azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik számára nehézséget jelent a pálya-, hivatás- valamint a munkahelyválasztás. Segítséget nyújtunk az életvezetésben és az egyéni pályakép kialakításában.

4. Elhelyezkedési esélynövelő képzések szervezése
A tanfolyamok részét képezik egy általánosabb személyiségfejlesztő és elhelyezkedést segítő programnak. 
 

4.1. Ifjúsági álláskereső tréning
Az iroda eddigi működése során már több alkalommal szerveztünk elhelyezkedési esélynövelő munkaerő-piaci tréninget. Ez a tréning a fiatalok sajátosságaihoz igazodva az álláskeresési technikák mellett egy bővebb személyiségfejlesztő blokkot is tartalmaz.
4.2. Érettségi előkészítő tanfolyam
Igény szerint áprilisban, 3 hetes, intenzív előkészítőt szervezünk a nem nappali képzésben érettségizők számára.
4.3. Pótvizsgára felkészítő tanfolyam
Igény szerint augusztusban, 3 hetes, intenzív pótvizsgára felkészítő tanfolyamot szervezünk.
4.4. Alapfokú számítástechnikai tanfolyam
Igény szerint intenzív felhasználói szintű tanfolyamot szervezünk.


5. Középiskolai prevenciós munka
A XV. kerületi középiskolák 11-12. osztályai részére elindított programunk célja, hogy az iskolarendszerű oktatásból kikerülő fiatalok számára a munkavállalással kapcsolatos információk még az iskolában hozzáférhetővé váljanak, és az esetlegesen felmerülő kérdéseikre választ kapjanak.

6. Mufti klub
A MUFTI-ban korábban járt fiatalokat visszavárjuk. Megpróbáljuk nyomon követni az egyéni sorsok alakulását. Úgy gondoljuk, hogy egymást jobban megismerve, egymástól tanulva, egymásnak segítve, könnyebben elviselhető a saját, speciálisnak, egyedinek vélt helyzet elfogadása.

7. Film klub 
Havonta egy alkalommal film klub várja a fiatalokat. A filmek témáit, a fiatalok ötletei, javaslatai alapján állítjuk össze. Egyúttal lehetőségük nyílik a véleménynyilvánításra, a látottak megvitatására is. 

8. Ifjúsági információs felkereső munka
Az iroda szolgáltatásaként, önálló státusszal, ifjúsági-információs felkereső munkát végez a kerületben. Az ifjúsági szociális munkás feladata az utcán lévő fiatalok  megkeresése és a különböző intézmények (Újpalotai Családsegítő Szolgálat, Közösségi ház, stb.) szolgáltatásainak, programjainak felkínálása, a fiatalok informálása és prevenció. Munkánkban segítségünkre van a FIÓKA és a Kortárs segítő képzés hallgatói. Befejeződött az országos jelleggel szerveződő ifjúsági, utcai, szociális munkások műhelyének munkája és a témát feldolgozó kiadvány elkészítése.

9. Ifjúsági területen dolgozók szakmai fóruma
Helyet, fórumot teremtünk a legújabb szakmai eredmények, nemzetközi tapasztalatok, aktuális szakmai problémák megvitatására az érdeklődő pedagógusok, szociális munkások, családvédelmi szakemberek, önkormányzati kollégák számára.

10. Nyári, ifjúsági  fesztiválok
Rendszeresen jelen vagyunk az ifjúsági területen megrendezésre kerülő konferenciákon és országos fesztiválokon.

11. Főiskolások, egyetemisták gyakorlati terepe, Kortárssegítő Képzés
Rendszeresen fogadjuk a felsőoktatási intézmények szociális munkás, valamint szociálpolitika szakán tanulmányokat folytató hallgatókat, hogy gyakorlati terepül szolgáljunk tanulmányaik sikeres elvégzéséhez.

A prezentáció megtekintéséhez kattintson ide!

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-09-03 08:34:56
Feltöltve: 2018-09-03 08:34:00
Belépés

Elfelejtett jelszó